Försäljning pågår

Vadstena

Välkommen till vackra Vadstena – beläget utmed Vätterns strand – här får man verkligen storhet i det lilla! Staden som flera gånger har röstats fram som en av Sveriges 10 vackraste och mysigaste städer. Här finns ett aldrig sinande kulturutbud och en kulturskatt med så mycket historia att det nästan går att ta på den speciella känslan som infinner sig när man vistas här. Vadstena Slott, Munkklostret, Bjälboättens Palats, Vadstena klosterkyrka, Mårten Skinnares Hus, ja listan kan göras hur lång som helst. På sommaren är det en riktig turiststad – många avnjuter en picknick på en filt i hamnparken och passar kanske på att ta sig ett bad utmed Strandpromenaden i det sköna Vätternvattnet.  Här finns de som badar året om och den aktuella dagstemperaturen kan oftast avläsas på pumphuset som ligger utmed Strandpromenaden. Här kan man även slå sig ned på någon av alla de bänkar som finns för att avnjuta den vackra solnedgången. För barnfamiljen är det tryggt och enkelt att bo i Vadstena. Här är det gång- och cykelavstånd till det mesta och kommunen erbjuder en av Sveriges bästa skolor. Här finns ett aktivt föreningsliv – simhall, sporthall, konstgjord gräsplan, padelhall, ishall, m.m. I Vadstena finns även några av Östergötlands absolut bästa restauranger och hotell och numera även ett jättefint prisat spa.

Försäljning pågår.

Kommande projekt

Ystad

På Skånes vackraste kust vid Österlen ligger Ystad. Ystad är en charmig och levande stad full av kontraster. Bland kullerstenar och korsvirkeshus samsas den medeltida stadskärnan med moderna byggnader. Ystad bjuder på shopping, intressanta museer, kultur, idrott, offentlig konst, vackra planteringar och aktiviteter för barn och vuxna. Ystad har fyra mil sandstrand – från Sandhammaren i öster till Svarte havsbad i väster. Välkommen att njuta av Ystad och allt vi har att erbjuda!

Från tidig vår till sen höst bjuder Österlen på massor av evenemang och festivaler. Konstrundan, som troligen är en av världens största konstutställningar, sker på våren då lokala konstnärer öppnar sina ateljéer och gallerier för besökare.

Matrundan är en kulinarisk resa till Österlens matproducenter som hålls under Kristi himmelfärds-helgen. Lokala odlare, matkreatörer, gårdsbutiker, hotell, kaféer och restauranger erbjuder provsmakning och menyer med lokala rätter som tillagats med omsorg och kärlek.

I september fylls Äppelmarknaden i Kivik av tiotusentals kilo äpplen som odlats på Österlen. Smaka och känn skillnad på olika sorter från över 90 utställare, spana in vem som vinner Gyllene Äpplet, prova fantastiska äppeldrycker och imponeras över konstverket som är helt gjort av äpplen. Här finns också massor av aktiviteter med äppeltema för barn.

Österlen lyser är en festival för ljuset sent i oktober eller tidigt i november. Då strålar byarna på Österlen av originella ljusinstallationer, fackeltåg och upplysta byggnader och föremål samt erbjuder mycket mat, dricka och underhållning på vägen.

Planerad säljstart hösten 2022.

www.ystad.se
https://visitskane.com/sv/stader-omraden/osterlen

Abbekås

Med sammetslena vita stränder inbjuder Abbekås kust till sol, bad och aktiviteter som vind-/kitesurfing, golf, fiske och vandring. Ett besök i de gemytliga hamnarna Abbekås är ett måste och gillar du att bada finns det flera långa, vita sandstränder.

Abbekås hamn är en hamn med gamla anor. Fiskebyns historia börjar redan vid medeltiden men den stora utvecklingen noteras först under 1800-talets senare del. Hamnen består av en inre hamnbassäng som används av yrkesfiskarna. Den yttre hamnen används för fritidsbåtar och gästbåtar.

Abbekås hamnkrog, beläget i hamnen är öppen året om, så även Abbekås Logi. Någon kilometer österut i Abbekås ligger stugbyn Faxestugor.

Utmed genomfartsvägen västerut på Idrottsvägen 1 ligger Dinahs Place, som har danska smörrebröd som sin specialitet. Missa inte detta!

Följer du genomfartsvägen österut ligger Abbekås Golfklubb på vänster hand någon km utanför hamnen. Här finns 18-hålsbana och 9-håls korthålsbana, knattebana, bra träningsområden och studio med restaurang.

Fler aktiviteter i närheten är bland annat sportfiske, bad, cykelturer och promenader i natursköna områden. Gör gärna en vandring längs stranden, som börjar redan där hamnen tar slut.

En nationell cykelväg Sydkustleden går parallellt med kustvägen förbi Abbekås hamn och gör att du idag kan cykla längs stora delar av Skånes kust, från Helsingborg till Simrishamn.

Ytterligare någon km österut ligger Mossbylunds Hotell med den vackra Mossbystrand på gångavstånd.

Planerad säljstart hösten 2022.

www.skurup.se
https://visitskane.com/sv/stader-omraden/osterlen

Intresseanmälan

Ja tack, jag vill ha information om ikryssat projekt när det tar form och inför försäljningsstarten.

Välj ort

Godkännande

5 + 5 =